Karate

Karate

 

Karate består av slag, spark, blokkeringer og nedfellinger. Man kan konkurrere i både kumite (kamp) og kata (teknikkmønster mot tenkte motstandere), eller kun trene for mosjonens skyld.

 

Den stilart vi trener i Sentrum Kampsport heter Wado Ryu, som betyr Fredens vei.

 

Øverste leder for vår organisasjon, Wado Ryu Academy, er Shiomitsu, 8. dan, Hanchi. Wado Ryu Academy er også underlagt Grand Master Hironori Othsuka 10.Dan.

 

 

Wado Ryu er en av de store japanske stilene. Karakteristisk for stilen er at det satses mer på teknikk, hurtighet og spenstighet enn rå kraft. Stilarten er derfor godt egnet for utøvere i alle aldre og med forskjellig fysisk form.

 

Treningen tar sikte på å øke fysisk og psykisk velvære. Enkle og effektive teknikker gjør at denne stilarten også er godt egnet i selvforsvar.

 

Les mer om karate her.

 

Combat Challenge

- Karate

Norges Kampsportforbund - Karate arrangerer offisiell Østlandscup i karate under Combat Challenge.

 

Østlandscup 4

 

Se denne siden for nærmere informasjon om klasser, aldersgrenser etc.

 

Hotell og annen info

Se denne siden for nærmere informasjon om hotell og annen info som program etc.

 

Påmelding

Påmelding gjøres via påmeldingsnettside på www.kampsport.no.

 

Påmeldingsfrist: fredag 26. oktober kl. 23.59.

 

Betaling

Norges Kampsportforbund sender faktura med startkontingent til påmeldte klubber. Påmelding er bindende. Utøvere/klubber som har ubetalte kontingenter/avgifter tas ikke med trekningen.

 

Regler

Konkurranseregler kan lastes ned her.

 

Det er veldig viktig at lagledere holder seg oppdatert på www.kampsport.no i ukene før stevnet for detaljert timeplan.

Kumite (kamp)

En karatekamp foregår mellom to motstandere. De skal benytte ulike teknikker mot hverandre: slag, spark og tillatte kast- og feieteknikker. Teknikkene skal være sterke, riktig utført og kontrollerte.Konkurransen er oppdelt i vektklasser for damer og herrer.Det konkurreres i fem vektklasser for kvinner, og fem for menn. Senior menn konkurrer i én runde à tre minutter, mens senior kvinner og juniorer konkurrerer i én runde à to minutter. Den som får inn flest treff, vinner kampen.

 

Konkurransene er i både semikontakt (kun tillatt med markering) og fullkontakt (kan vinne på knock out). I World Karate Federation, som NKF står tilsluttet, er det kun semikontakt på programmet.

Kata (mønster)

Utøverne skal gå serier med teknikkombinasjoner satt sammen i et mønster som simulerer en kampsituasjon. Hver stilart har sine kataer. Mange kataer går igjen i de forskjellige stilartene, men utføres forskjellig. Kata er hjertet i de fleste karatesystemer,og anses som selve arven fra gamle dager.

Copyright © Sentrum Kampsport - All Rights Reserved