Kickboxing

Kickboxing

 

 

Kickboxing er en kombinasjon av boksing (armteknikk) og karate (beinteknikk) og er en treningsform som har blitt svært populær den siste tiden. Kickboxing hos oss deles inn i Lettkontakt og Semikontakt Kickboxing (Pointfighting) samt Musical Forms / Freestyle Kickboxing, som er en oppvisningsgren i Norges Kickboxing Forbund (NKBF).

 

Kickboxing har sin opprinnelse i USA på begynnelsen av 1970-tallet. Kickboxingforbund (NKBF), som tidligere het Norges Kontaktkarateforbund, ble stiftet i 1984.

 

Våre to landslag har i en årrekke hevdet seg som ledende lag i EM, VM og Combat Games. NKBF har gjennom flere år hatt et utstrakt samarbeid med Olympiatoppen.

 

Se her for mer informasjon om kickboxing.

 

Combat Challenge

- Kickboxing

Norges Kickboxingforbund arrangerer offisiell norgescup i kickboxing under Combat Challenge.

 

Norgescup (NC) i kickboxing

Norges Kickboxing Forbund arrangerer et nasjonal stevne i kickboxing under Combat Challenge, noe som vi som teknisk arrangør er veldig glad for og stolt av.

 

Startkontingent

Inkludert i konkurranselisensen til Norges Kickboxingforbund (NKBF). Sørg for at du har gyldig legeattest og konkurranselisens før melder deg på via din lokale klubbtrener.

 

Hotell og annen info

Se denne siden for nærmere informasjon om hotell og annen info som program etc.

 

Påmelding

Påmelding til nasjonalt stevne i kickboxing gjøres via forbundets egen påmeldingsnettside på www.kickboxing.no.

 

Påmeldingsfrist: fredag 26. oktober kl. 23.59.

 

I utgangspunktet vil vi kjøre kamper kun på lørdag. Innveiing skjer derfor på stevnehotellet fra kl 1800 på fredag kveld. Evt kan hjemmeveiing avtales med dommerkomitéen. Kampstart på lørdag vil være kl 0900.

 

Betaling

Startkontingenten er inkludert i konkurranselisensen til Norges Kickboxingforbund (NKBF) og du må bare sørge for at du har gyldig legeattest og betalt konkurranselisens til NKBF før melder deg på via din lokale klubbtrener.

 

Regler

Det settes opp klasser i fullkontakt, lettkontakt, pointfighting og musical forms.

Informasjon om konkurranseformer, vektklasser, godkjent utstyr, reglement etc kan du finne her.

Pointfighting

Det er stopp mellom hvert treff som er av lett kontakt. Hurtighet, bevegelse, oversikt og gode tekniske kvaliteter preger denne grenen. Har fatt stor underholdningsverdi fordi utøverne ønsker å vise sine ferdigheter og finesser i eksplosive angrep selv om styrke i slag og spark er av lett karakter. Kroppsbeherskelen går her på kvalitative teknikker, mykhet, koordinasjon og hurtighet. Internasjonalt er deltagelsen i point fighing stor. Utkjempes på matte.

Fullkontakt

Kan sammenlignes med boksing, da alle disse ingredienser er tilstede i tillegg til bruk av bein på samme treffpunkter som med armene. Er en krevende fysisk utøvende gren, der kondisjon, temposkifte og styrke har en sentral rolle. Er ikke preget av så mange finesser som pointfighing, men nivået hever seg hele tiden. Kombinasjon armer og bein er vektlagt. Har også fatt stor underholdningsverdi, da vi kan oppleve høy intensitet og innsats. For å kunne delta i fullkontakt, må man, som i boksing, gjennomføre minst tre merkekamper (bronse, sølv og gull) for å kvalifisere seg. Utkjempes i boksering.

Lettkontakt

Som fullkontakt, men hvor styrken i slag og spark er betraktelig mindre. Strengere dømming. Utøvere må vise det samme som i fullkontakt, men må kunne beherske og kontrollere seg selv. Har en høyere aktivitet da styrken ikke er avgjørende. Vil gjøre overgangen til fullkontakt enklere. Utkjempes på matte. Nasjonalt er dette den grenen med størst deltagelse.

Musical forms (oppvisning)

En utøver utfører kampteknikker til musikk. Øvelsene er rettet mot en eller flere innbilte motstandere, som skal vare i max 1 minutt og 30 sekunder. Innen konkurranse vil man av dommere bli vurdert ut i fra vanskelighetsgrad, styrke, balanse, timing, koordinasjoner og basic-teknikker. Det er lov til å ha med max 3 akrobatiske øvelser. Utøverne kan fritt stille med eller uten våpen.

 

Musical Forms skal ha et snev av realisme og fighting spirit når den utføres alene på matta.

Copyright © Sentrum Kampsport - All Rights Reserved